Ieșire cu autorulota

Călătorie de 10 zile în Grecia: Lefkada și Kefalonia
October 3, 2018

Cheile Râșnoavei 2

Cheile Râșnoavei, din vârful Postăvarul, sunt extrem de apreciate de alpiniști și împătimiții sporturilor extreme, acesta fiind unul din puținele locuri din țară unde se poate face bungee jumping.

A ceste superbe chei, cunoscute și sub numele de Cheile Râșnovului, se află foarte aproape de drumul național DN73A, ce leagă Predealul de Râșnov, imediat după Stațiunea Pârâul Rece. Având în vedere prezența numeroaselor locații de cazare existente în apropiere și accesul foarte simplu către acest obiectiv turistic, Cheile Râșnoavei reprezintă o destinație perfectă pentru o plimbare relaxantă in mijlocul naturii sau pentru practicarea sporturilor montane și a diverselor activități de agrement. Fiind o zonă cu un climat răcoros, blând și ferit de vânt, aici se poate practica în voie alpinismul. Pereții stâncoși ai versanților de aici pot fi escaladați pe toată perioada sezonului cald, începând cu lunile de primavară, până toamna târziu..

Deși nu sunt foarte lungi, Cheile Râșnoavei sunt spectaculoase datorită prezenței peretilor abrupți, apreciați de pasionații de alpinism, cele mai cunoscute trasee alpine de aici fiind: Santinela Cheilor și Surplombele de Aur. De asemenea, tot aici se află și una dintre cele mai vechi și cunoscute instalații de bungee jumping din țară, înregistrând o cădere liberă de la aproximativ 130 metri înălțime.

Această locație reprezintă o destinație perfectă pentru un sfârșit de săptămână relaxant, zona oferind și posibilitatea de campare, fiind amenajate foișoare din lemn și mese cu bancuțe. De aici se pot organiza diverse drumeții, fie spre Masivul Postăvaru, pe traseele montane marcate, spre Dealul cu Mesteceni, Stejarii Argintii, Peștera Râșnoavei sau Poiana Brașov, fie spre Cetatea Râșnov, aflată la aproximativ 10 km distanță.