Călătorie de 10 zile în Grecia: Lefkada și Kefalonia

Ieșire cu autorulota
June 8, 2018
off camping vulcanii noroiosi
Recomandare off-camping
July 17, 2020

Călătorie de 10 zile în Grecia: Lefkada și Kefalonia

L efkada (în limba greacă Λευκάδα) sau Lefkas sau Leucada, este o insulă grecească în Marea Ionică, legată de continent printr-un lung dig rutier și un pod. Capitala, Lefkada, se află în nordul insulei și este la doar 20 minute distanță de Aeroportul Preveza.

Pe coasta de est a insulei se află stațiunile Lygia, Nikiana și Perigiali, toate la nord de cea mai mare stațiune de pe insulă – Nidri. Se află într-o poziție adăpostită, cu vedere spre insulele Skorpios – insulă aflată în proprietatea particulară a lui Aristotel Onassis, Meganissi și altele mai mici, precum și spre Grecia continentală. Principalul drum costal de la Lefkada la Vasiliki trece prin oraș, deși o variantă se află în construcție. Există câteva feriboturi spre Kefalonia, Ithaca și Meganissi.

Lefkada și-a făcut un nume în turism datorită plajelor sale, cele celebre pe plan mondial (după ce au apărut în diferite topuri ale publicațiilor importante de turism) fiind situate pe coasta de vest a insulei. Adăpostite în golfuri mărginite de stânci îndrăznețe, plajele din Lefkada te încântă cu o claritate foarte mare a apei mării, care are culori și nuante intense de albastru și turcoaz.